پاستا غذایی ایتالیایی و معروف است. این غذا در بین همه سنین، از کودکی تا بزرگسالی محبوبیت دارد. پاستا غذایی لذیذ از غذاهای ملی ایتالیا است و در انواع مختلف سرو می شود. اگر جزو گروه افرادی هستید که از خوردن لازانیا و ماکارونی لذت می برید توصیه می شود این دستور پخت را امتحان کنید.
جالب است بدانید که هزاران سال پیش انسان ها اول گندم را پودر می کردند و آن را با آب ترکیب می کردند سپس خمیر گندمی که درست کرده بودند را خشک می کردند و با غذا سرو می کردند. از آن پس این غذا در طول تاریخ به مرور تغییر کرد و حال بخاطر راحتی و تنوع و همچنین طعم لذیذش جزو محبوب ترین غذاهای جهان است.
همچنین دانشمندان تغذیه پی برده اند پاستا در الگوی تغذیه سالم، جایگاه ویژه ای دارد. زیرا بخاطر کربوهیدرات زیادی که دارد دیر هضم است و انرژی زیادی به بدن می دهد در نتیجه از پرخوری و بیماری هایی مثل چاقی جلوگیری می کند. علاوه بر این بخاطر رد پای کربن پاینن آن نسبت به دیگر مواد غذایی دوست دار محیط زیست است.
خب حالا که با این غذای لذیذ آشنا شدیم سراغ رسپی آن می رویم. این دستور پخت بی نظیر از تحقیق در منابع زیادی بدست آمده و طعم لذیذ و خوشمزه ی آن هر انسانی را به وجد می آورد.
دستور پخت پاستا آلفردو
بعد از اینکه با پاستا کمی آشنا شدیم به سراغ تهیه پاستا می رویم. این پاستا اصلا سخت نیست، همه ی مواد آن به راحتی در هر خانه و مغازه ای پیدا می شود و می توانید به راحتی پیدا کنید. چنانچه هر کدام از مواد در دسترس نیست یا به هر دلیلی نمی توانید هر یک از مواد را استفاده کنید با مراجعه به فوت وفن کوزه گری، می توانید جایگزین بعضی از آن ها را پیدا کنید.
مواد لازم – برای4 نفر
- پاستا: 1 بسته 500 گرمی
- سینه مرغ: 1 عدد
- کره: به میزان کافی
- قارچ: 200 گرم
- آبلیمو: ½ قاشق غذا خوری
- پنیر پارمسان: 6 قاشق غذا خوری
- سیر 2 حبه
- آرد سفید: 2 قاشق غذا خوری
- شیر: 1 پیمانه
- روغن: به میزان دلخواه
- ادوبه(نمک،فلفل،آویشن): به میزان دلخواه
- آب مرغ: 2 لیوان
- جعفری: به میزان دلخواه
مرحله اول – پخت قارچ ها
ابتدا قارچ ها را خرد می کنیم. سپس در ماهیتابه ای کمی روغن می ریزیم. بعد قارچ ها را درون ماهیتابه می ریزیم و به آن کمی نمک اضافه می کنیم. سپس بر روی گاز با حرارت بالا میگذاریم تا آب نندازد. برای اینکه قارچ ها سیاه نشوند آبلیمو می ریزیم و وقتی کمی سرخ شد آن را کنار می گذاریم.
مرحله دوم – پخت مرغ ها و ترکیب کردن مواد
در این مرحله مرغ ها را می شوریم. سپس با ابعاد 2 در 4 به طور نازک برش می دهیم و درون ماهیتابه تفت می دهیم تا هنگامی که رنگشان تغییر کند و کمی بپزد. سپس قارچ ها را اضافه کرده و با کمی نمک و فلفل سیاه تفت می دهیم تا مواد به خرد هم بروند.
مرحله سوم – تهیه سس پاستا
حال برای درست کردن سس پاستا، ابتدا کره را ذوب می کنیم. سپس سیر را به قطعات بسیار ریز خرد کرده و در کره کمی تف می دهیم ( مواظب باشید کره را بر روی حرارت بالا نگذارید که نسوزد). سپس آرد را اضافه می کنیم و وقتی کمی آن را تف دادیم شیر را آرام آرام میریزیم و متداوم هم می زنیم تا گلوله گلوله نشود. سپس خامه را اضافه کرده و وقتی کمی غلیظ شد آن را کنار می گذاریم.
مرحله چهارم – پخت پاستا
برای اینکه پاستا به هم نچسبند در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش می آوریم ( می توانید کمی نمک اضافه کنید تا زودتر به جوش بیاید). بعد از اینکه آب به جوش آمد پاستا را در قابلمه میریزم تا هنگامی که نرم شوند. سپس در آبکش میریزیم و بر روی آن آب سرد میریزیم تا اصطلاحا شوک وارد شود و باز نشود و به هم نچسبد.
مرحله پنجم – ترکیب همه مواد با هم دیگر
در این مرحله قارچ ، مرغ ، پاستا و آب مرغ را در سس می ریزیم و باهم به خوبی ترکیب می کنیم. بعد از آنکه کمی غلیظ شد نیمی از پنیر پارمسان را به همراه آویشن به مواد اضافه می کنیم و درب آن را می گذاریم تا عطر ادویه ها به اصطلاح باز شود و حرارت را کم می کنیم. پس از حدود 20 دقیقه می توانیم درب را باز کنیم. هر از گاهی آن را هم بزنید تا سفت نشود و یا ته نگیرد.
حال غذای شما آماده است و می توانید آن را سرو کنید و با پنیر پارمسان باقی مانده و جعفری یا ریحان و گوجه گیلاسی و هر چیز دیگری که تمایل دارید تزئین نمایید.
فوت و فن کوزه گری
- بهتر است پاستا را کمی خشک تر بردارید تا در حین پخت با مواد دیگر باز نشود ( می توانید حدود زمانی را که باید بر روی گاز باشد را از روی بسته بندی متوجه بشوید).
- برای اینکه پاستا ها به هم نچسبند می توانید کمی روغن اضافه کنید اما باید مواظب باشید که اگر زیاد بریزید باعث می شود سس به خرد پاستای تان نرود.
- در هر مرحله روغن میزان کم بریزید تا خیلی چرب نشود.
- برای افرادی که رژیم دارند می توان خامه و پنیر پارمسان را حذف کرد.
- برای ترکیب کردن مواد با یکدیگر از ماهیتابه بزرگ استفاده کنید تا غذای تان خراب نشود.
- چنانچه نسبت به بوی مرغ حساس هستید می توانید از آب مرغ صرف نظر کنید و آب پاستا را جایگزین کنید و یا اگر آب مرغ در دسترس تان نبود عصاره مرغ را جایگزین کنید اما باید حواس تان باشد که عصاره مرغ کمی شور است پس در حین پخت پاستا نمک کم تر بریزید.
- اگر می خواهید که روی پاستا طلایی شود آن را در یک ظرف بریزید و روی آن پنیر پیتزا بریزید و در فر به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه بگذارید.
- بهتر است جعفری یا ریحان، تازه و خورد نشده باشند.
- میزانی که سس به پاستا جذب شود به نوع پاستا دارد. پس در حین خرید به فرم پاستا توجه داشته باشید.
- در صورت تمایل می توانید سبزی را در حین پخت با مواد ترکیب کنید.
کلام آخر
پاستا یک غذای لذیذ و ساده و البته سر شار از مواد مغذی است که باعث می شود از خوردن آن احساس خوبی داشته باشید. این غذا می تواند پایه ثابت مهمونی های شما باشد. با این دستور پخت می توانید لبخند و شادمانی برای عزیزانتان به ارمغان بیارید و همپنین لحظات به یاد ماندنی ای بسازید. از اینکه تا این جا ما را همراهی کردید سپاسگذاریم. امیدواریم کمکی کرده باشیم تا با این رسپی خوشمزه، غذای خوشمزه ای برای عزیزانتان درست کنید.
نوش جان!